Art laitier contemporain

formaggi chiodetti
Chiodetti

Company

The Chiodetti family is descended from Abruzzese shepherds, who led sheep on transhumance in the Tuscia Viterbese area. This land became the ultimate home for farming, ranching and dairy farming.

  • KM0 Milk
  • Craftsmanship
  • Curated and refined
Italian excellences

Some products

Made from KM0 cow’s and sheep’s milk, freshly collected.
They are the result of research and experimentation in conjunction with the experience of the Master Cheesemaker.

Quality

Chiodetti Cheeses are made from km0 cow and sheep milk, freshly collected. The Formaggi Chiodetti store in Civita Castellana is a well-kept and refined environment.

  • 0.5%
  • 1.5%
  • 2.5%
  • 3.5%
  • 6%
The unique taste

The typicality comes from an ancient product that over the years then is improved, revised, acquiring over the years more knowledge also of what is the actual dairy technology, so the microbiology of milk, the activities of enzymes and ferments, we have improved the products as taste and as consistency.

Highest Quality

100% Italian milk and comes from selected farms where the best cows and sheep are fed naturally.

Since 1969

We have been a manufacturer since 1969.

Fresh Milk

Fresh milk from zero-mile collection.

Quality check
Continuous monitoring

Attention to Quality, with control of the production process from receiving milk to packaging the finished product, have always been the focus of development and research strategies.

  • Pastorizzazione
  • Controlli di Laboratorio
  • Ambiente controllato

300

Daily Forms

85000

Liters per month

20

Breeders

Testimonials

About us

Alessandra Rocca
Alessandra Rocca
2022-11-21
Buonissimo lo stracchino , sono felice che anche in lazio lo sappiano fare ,per il momento ho assaggiato solo quello ma adesso mi.organizzo !!!
Annunziata Mancini
Annunziata Mancini
2022-10-27
Qualita e cortesia
Emanuela Boccoli
Emanuela Boccoli
2022-07-24
Formaggi di alta qualità e di produzione propria
Algol1975 Frantoiopresciuttini Oliodinotte
Algol1975 Frantoiopresciuttini Oliodinotte
2022-07-14
Grande tradizione dei formaggi della Tuscia. Bravi!
Silvia Neri
Silvia Neri
2022-05-11
Buonssimi formaggi di mucca e di pecora. Le persone al banco gentilissime e disponibili a consigliare anche semplici ricette.
Rosa Maria Carranza
Rosa Maria Carranza
2022-04-19
Un bel negozio da visitare. Una bella esperienza sperienza
Antonio Torti
Antonio Torti
2021-12-30
Uno spettacolo per gli occhi, per l'olfatto e...per il gusto...
Valerio Vannucci
Valerio Vannucci
2021-12-27
Di passaggio per raggiungere Rocca di Papa ci siamo fermati per acquistare un po' di formaggio. Mai sosta fu più azzeccata: formaggi dal sapore sublime. Abbiamo acquistato formaggio al pistacchio (delicatissimo) e falisco 6/8 mesi (saporito al punto giusto) due sapori diversissimi ma entrambi da leccarsi i baffi. Sarà opportuno ripassare da qui al rientro.